Семинар със Свами Омкарананда - 24-26 юни, 2016 г.

Семинар със Свами Омкарананда - 2016В студио The Secret на 24-26 юни     
"Как да притихнем ума си,
за да чуем истинската си същност"
Семинар със Свами Омкарананда

“Тишината е езикът на Бог. Всичко останало е лош превод.” -Руми

Умът ни е чудесен инструмент за мислене, но той има и тъмна страна. Вътрешният глас, с който сме свикнали да се идентифицираме и на който вярваме, който не подлагаме на съмнение, често е извор на противоречиви съвети, невярна информация, предразсъдъци, обвинения и самообвинения, и други негативности. Този глас е често нелюбезен, принизяващ, объркан, несигурен, страхлив, осъдителен, оплакващ се, безполезен. Това е гласът, който ни кара да страдаме живеейки в миналото и да се тревожим, мислейки за бъдещето. Това е гласът, чието непрестанно присъствие ни пречи да бъдем в настоящия момент и ни отдалечава от истинската ни същност.

Всяка вътрешна практика – медитация, съзерцание, мантра, молитва - изисква мълчание. Тези практики имат за цел да се отърсим от безспирния брътвеж на ума ни и да достигнем отвъд него. Нашите мисли представляват неистинското ни Аз, егото ни базирано на качествата, които някой ни е дал или сме дали на себе си – “Аз съм жена, аз съм учител, аз съм майка, аз съм болна, аз съм недостатъчно красива” и т.н. Нашето истинско Аз е съществуването ни в този сегашен момент, отвъд тези временни понятия и оценки. Истинското ни Аз е отвъд тези мисли, отвъд гласа на егото.

Но как да приглушим гласът на егото? Лесно е да намерим тихо място и да замълчим отвън. Но можем ли да замълчим отвътре? За няколко минути или за секунди дори? Как нежно да оставим настрана потокът от мисли, когато не ни служи за добро? Какво представлява осъзнатото мълчание, мауна, и защо е необходимо? Какво би било усещането, когато умът ни не е фокусиран на поток от мисли? Какво би било усещането да бъдем в сегашния момент? Кой е гласът, когото ще открием в тишината и мълчанието? Как мълчанието, тишината отмива миналите отпечатъци без да изгражда нови, за да можем да реализираме по-високата честота на своето вътрешно Аз?

На семинара ни, “Как да притихнем ума си, за да чуем истинската си същност”, нашият харизматичен гост, Свами Омкарананда, ще ни помогне да открием отговорите на тезии още редица други въпроси. Неговите вдъхновяващи думи и присъствие, пропити с древната мъдрост на йогини, просветени учители и свети писания, ще ни потопят в преживяване, което навярно ще ни остави без думи.

Записване със заплащане.
Местата са ограничени
Цена – пакет за целия семинар – 90 лв.
Въвеждаща лекция 24.06 – 15 лв.
Въвеждаща лекция и 1 ден – 50 лв

 
The Secret, 9000 Варна, бул. 8ми Приморски полк 83, ет.4